ETUSIVU  BÄNDI  DISKOGRAFIA  INFO  TILAA LEVY

 
1. Mistä tulet?
2. Minkälaista soitinta soitat?
3. Mitä teet työksesi?
4. Luettele muutamia musiikillisia esikuviasi. Perustele hieman.
5. Milloin aloitit musiikkiharjoittelun?
6. Mikä on sinun panoksesi bändissä?
7. Lempparibiisi "Ihmiselle ihminen" -levyltä. Miksi?


Johannes Ahlvik


Vastaukset tulossa...


Kalle Mäkipelto


1. Pietarsaaresta.
2. Riippuu musiikkityylistä mutta yleensä jammailen G&Ln Asat Classicilla. Joskus käytän myös Gibson SGtä tai Fender Stratocasteria
3. Opiskelen niinkin eksoottisessa paikassa kun Pietarsaaren lukio.
4. Yks tämän hetken suurimmista musiikillisista vaikutteista on Amerikkalainen tuottaja Dr.Luke (Lukasz Gottwald). Se on vaikuttanut todella suurella tavalla siihen miten soitan ja ymmärrän musiikkia. Totta kaikki myös kaikki kitarasankarit Satrianista-Lukatheriin inspiroi aina, mutta ei Yngwie Malmsten.
5. 11 vuotiaana poimin ensimmäistä kertaa kitaran, ja oma-alotteisesti soitin useamman vuoden. Aloin myöhemmin käymään kitaratunneilla Pietarsaaren musiikkiopistossa.
6. Kitaran soiton lisäksi sovitan ja sävellän biisejä yhdessä veljeni Villen kanssa.
7. Kaivopuiston jeesus. Siinä on koko levyn hienoin kitarasoolo ;)


Jonne Mäkipelto


1. Pietarsaaren kasvatti.
2. Soitan Wacco rummuilla ja Zildjian symbaaleilla. Käytän Balbex rumpukapuloita.
3. Opetan rumpujensoittoa.
4. Mun musiikilliset esikuvat ja vaikuttajat vaihtelevat hyvin paljon. Välillä diggailen täysillä esimerkiksi jotain kovaa basistia. Välillä taas joku säveltäjä on mulle sankari. Tykkään paljon esimerkiksi James Hornerin ja Hans Zimmerin leffamusasta.
5. Oon käytännössä soittanut koko ikäni. Pienenä sai kattilat ja ämpärit kyytiä ja 7 vuotis synttärilahjaksi sain ihkaoikeat rummut. Siitä lähtien on tullut paukuteltua, ja soiteltua siinä sivussa muitakin instrumentteja.
6. Mä pyrin pitämään Teenmun kanssa kompin kasassa keikoilla. Ennen keikkoja ja keikkojen jälkeen pidän huolen siitä, että joka jätkä roudaa! Bändin taustayhdistyksessä istun myös kassan päällä, eli toimin rahastonhoitajana.
7. Mä tykkään kaikista biiseistä omalla tavallaan. Osassa on todella hyvät melodiat ja osassa taas lyriikka puhuttelee. On vaikeaa nimetä vain yhtä biisiä, sillä osaa on hauska soittaa keikoilla ja osa taas on muuten vaan hyviä. Jos ulkopuolisin korvin pitäis valita yksi biisi niin se olis varmaan: "Me selvittiin".


Egon Veevo


1. Eestistä Hiidenmaa -nimiselta saarelta, mutta ennen Suomeen muuttoa (1997) asuin about 5 vuotta Tallinnassa. Nykyään oon kotiutunut Pietarsaaren.
2. Soitan tärkeintä ja parasta soitinta maailmassa: BASSOA!!
3. Oon musa-alan monitoimimies: opetan, soitan keikkoja, tuotan, äänittelen, miksaan...
4. Niitä on ollut ja on aika monta. Totta kai enimmäkseen ne on jostakin kumman syystä basisteja. Tässä muutama: Abe Laboriel (varmaan eka basisti ketä diggasin kunnolla), Jaco Pastorius (eipä varmaan kaipaa perusteluja), Jamie Jamerson (Motown legenda basisti, joka sai basson laulamaan ja tukemaan biisia ku ei kukaan muu), Richard Bona, Wictor Wooten (älyttömiä bassotaikureita!!), "muista" muusikoista Stevie Wonder (Tää mies on nero! Hän on periaatessa tehnyt omat 70-luvun hittilevyt yksiin!), Aretha Franklin (SOULMAMA!!!). Tätä lista vois jatkaa loputtomiin mut tää saa nyt riittä.
5. No ihan lapsena. Olisinko ollut 9 vuotias ku sain basson ekan kerran kouraan? Ja siitä se sit pikkuhiljaa lähti.
6. Yritetään Jonnen kans pitä pohjat kasassa ja saada muu bändi kuulostamaan hyvältä! Ehkä tulevaisuudessa jotain tuotannollisia juttuja tulee kans tehtyä (toivottavasti).
7. Suurempi kuin huominen. Ennen kaikkea hieno ja toivoa-antava teksti, hieno melodia ja sovittus. Kertakaikkia hieno biisi!


Ville Mäkipelto


1. Pietarsaaresta, mutta asun nykyään Vantaalla.
2. Keikoilla soitan Applen Mainstagen kautta MIDI -koskettimistolla. Vapaa-ajalla akustisia soittimia aina kun mahdollista (piano, kitara).
3. Opiskelen Helsingissä teologiaa.
4. Enempää ei voikaan luetella kuin muutama, koska niitä on eri aikoina ollut niin paljon. Lista suomalaisia laulaja-lauluntekijöitä ja runoilijoita on vaikuttanut omiin lyriikoihin ehkä eniten (Pekka Simojoki, Juha Tapio, Mikko Kuustonen, Eino Leino yms.). Koskettimien ääressä ja bänditasolla inspiroi ainakin monet 80-luvun saundimaailmat, hienot pianotaiturit ja moderni U2-johdannainen rokki. Tähänkin voisi listata pitkän liudan nimiä (Stevie Wonder, Sting, U2 yms.). Monet ulkomaiset laulaja-lauluntekijätkin iskee (James Blunt, James Morrison yms.).
5. Näppäilin ensimmäisen kerran isän sylissä akustisella kitaralla kappaleen ”Istuipa kerran kirppu”. Sitten myöhemmin ala-asteikäisenä vanhemmat ostivat Yamahan syntikan, ja siitä se lähti.
6. Yritän luoda koskettimilla biisejä tukevia äänimaailmoja, ja rakentaa niitä omalla panoksellani. Sävellän ja sanoitan myös kappaleita yhdessä veljeni Kallen ja muiden bändiläisten kanssa. Olen myös bändin taustayhdistyksen puheenjohtaja.
7. Me selvittiin on tullut jo monelta toiselta bändiläiseltä, mutta sitä soittaessa ja kuunnellessa ei voi olla kuin tyytyväinen. Ehkäpä siinä on ensimmäiset omat oikeasti onnistuneet lyriikat. Musiikillisesti vetoaa suomalaiseen mielenmaisemaan. Suurempi kuin huominen on kans mukava levyn lopetusbiisi, jossa on muhkean taivaallinen sovitus ja melodia.

 

KEIKAT

13.2.2016 Hämeenlinna
Menneet
7.2.2015 Keuruu
27.9.2014 Hyvinkää
14.2.2014 Lapua
15.2.2014 Pietarsaari
22.2.2014 Muhos
16.11.2013 Kotka
10.8.2013 Pure Music Festical
25.7.2013 Pietarsaari
8.5.2013 Alavieska
30.4.2013 Ylivieska
8.2.2013 Lieto
17.11.2012 Turku
14.9.2012 Kokkola
22.6.2012 Gospelrekka
7.7.2012 Dei Festival
24.8.2012 Youth Celebration

MySpace

Facebook

YouTube

Therwiz